17 de juny 2019

II Festival de Joves a Malgrat de Mar

El cap de setmana del 3 al 5 de maig de 2019 ha tingut lloc a Malgrat de mar aquest 2n festival organitzat per la federació Corals Joves de Catalunya amb periodicitat bianual.
Hi ha hagut concerts, tallers, mostres.
El divendres es va inaugurar l’esdeveniment amb un concert del Cor Jove de l’Orfeó Català.
Durant els matins del dissabte i del diumenge hi va haver els tallers. N’hi havia dos:
TALLER A   Musicals. Director: Esteve Costa

Agafant el Paral·lel com a epicentre de la nostra tradició en els musicals i també la figura d’Albert Guinovart amb grans èxits com Mar i Cel i Flor de nit hi afegiren alguns extractes del musical L’Esbudellador de Whitechapel de Josep Ollé. Un taller espectacular, com la música que hi vam sentir.

TALLER B   És el que va participar el Cor jove de la coral Sant Jordi i es deia:

Musika bixitza da (La música és vida) Director : Josu Elberdin

Com cada any conviden a algun director de fora.  Josu Elberdin reconegut director i compositor d’Euskalherria ha portat el taller amb collites pròpies, harmonitzacions i composicions d'altri. Al fi de curs en cantarem una.

I a les tardes, els concerts en ruta per racons del poble durant el dissabte i el concert de mostra dels tallers el diumenge.

Encara hi havia una altra sorpresa. El concert de gala amb el quartet masculí de The Hanfries.

Cal esmentar el Cant Comú amb tres peces, dues de les quals eren harmonitzacions de tradicionals catalanes com Els Contrabandistes de Junkal Guerrero i L’Hereu Riera del mateix Josu Elberdin.
Una gran experiència per nosaltres i els  cors i directors participants, fent contactes i copsant el nivell dels altres cors.
Particularment, sento gran alegria que la federació torni a estar tant viva i amb l’empenta suficient per seguir endavant. Gràcies Junta!

Abel Castilla,
Director del Cor Jove de la Coral Sant Jordi



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada